De Nefit EnviLine warmtepomp is zo’n nieuwe ontwikkeling in duurzaam comfort.
Met Nefit EnviLine komt energieneutraal wonen binnen bereik. Hierbij wordt dus niet meer energie verbruikt dan er wordt opgewekt. Hierdoor is uw energierekening nihil.
Aangename warmte in de winter, verfrissende koeling in de zomer en warmwatercomfort.
Dat kan met de Nefit EnviLine lucht/water warmtepompen. Deze warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht waarmee uw woning zowel verwarmd als gekoeld kan worden. Een duurzame totaaloplossing waarmee u enorm bespaart op uw energiekosten.
Nefit EnviLine is geschikt voor nieuwbouw en bestaande bouw en heeft geen grondbron nodig. Zelfs bij een buitentemperatuur van -20°C haalt Nefit EnviLine nog warmte uit de buitenlucht. De innovatieve EnviLine warmtepompsystemen van Nefit zijn de ideale oplossing voor duurzaam en milieuvriendelijk verwarmen en koelen.

Een warmtepomp bestaat uit twee delen: een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit onttrekt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt door de warmtepomp opgewaardeerd tot bruikbare warmte. Hiervoor is alleen elektriciteit benodigd. De binnenunit zorgt voor afgifte van deze warmte aan de vloerverwarming (of een ander lage-temperatuursysteem) en de warmwaterboiler.
De units werken op elektriciteit en alleen dit verbruik ziet u terug op uw energierekening. Voor elke kW elektriciteit die de warmtepomp verbruikt, wordt zo’n 4 kW warmte geproduceerd. Zo haalt de warmtepomp rendementen van 400% of meer.
De buitenlucht kan worden gebruikt voor het verwarmen en koelen van uw woning en het leveren van warm tapwater. Maar de warmtepomp kan ook prima worden gecombineerd met een cv-ketel of houtkachel, bestaand of nieuw. De cv-ketel of houtkachel kan bijspringen tijdens pieken in de warmtevraag.


Heeft u vragen? Neem van vandaag nog contact met ons op.