De uitvinding van de gloeilamp is ruim een eeuw lang bepalend geweest voor de wijze waarop we onze huizen verlichtten; Philips ontleende er zelfs haar bestaansrecht aan. De techniek staat echter niet stil en via enkele tussenstappen in de vorm van tl-lampen en spaarlampen zijn we inmiddels bij de LED-lamp aanbeland.

Deze technologie rekent af met de meeste nadelen van tl’s en spaarlampen. Zo is er geen opwarmtijd, bevatten led-lampen geen giftige stoffen en is de levensduur wel minimaal 50x zo lang dan die van de traditionele gloeilamp. Er is bovendien nauwelijk warmteontwikkeling en ze branden zeer efficiënt. Aanvankelijke nadelen zoals het kille licht en de beperkte stralingshoek zijn inmiddels opgelost zodat deze technologie ook in de huiskamer tot volwaardige vervanger van de gloeilamp is uitgegroeid.

Dankzij de verbeterde technologie, dalende prijzen en het feit dat led-verlichting door de compacte afmetingen van leds in allerhande soorten en maten gebruikt kunnen worden, hebben led-lampen ook een grote vlucht genomen op de domoticamarkt. Elektronica in led-lampen laat zich namelijk prima aansturen door bijvoorbeeld mobiele telefoons of tablets en ook dimmen is geen probleem meer.

Wissink Techniek is een deskundige en betrouwbare verlichtingspartner en kan samen met u de verlichtingsplannen voor uw woning of bedrijfspand vormgeven en uitvoeren.


Wilt u meer informatie, neem dan contact op en we helpen u graag verder.